Loading...

Zierikzee, Havenpark 6a

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Schitterende, uitstekend onderhouden en luxe afgewerkte woning, gelegen in het centrum van Zierikzee. De woning heeft een rijke geschiedenis, wat het een waar Rijksmoment maakt. Het woonhuis vindt zijn oorsprong aan het einde van de vijftiende eeuw, als achterhuis van Havenpark 8. De afsplitsing van het zijhuis heeft plaatsgevonden aan het einde van de twintigste eeuw. Daarmee hebben beide woonhuizen een eigen opgang verkregen, aan de voorzijde verbonden met een voorplein.

Ten tijde van het bezoek van Lodewijk Napoleon, Koning van Holland, aan Zierikzee in mei 1809 heeft hij verbleven in deze woning.

Het pand is in 2010 volledig gerestaureerd en teruggebracht in de oorspronkelijke staat, met behoud van de oude elementen. Zo zijn er in het volledige pand nieuwe kozijnen geplaatst welke zijn voorzien van monumenten dubbelglas. Het dak en de gevels zijn ook opnieuw geïsoleerd. Onder beide panden is een souterrain, welke in zijn geheel is voorzien van vloerverwarming. Nagenoeg alle ruimtes van beide panden zijn voorzien van een Domotica installatie, en hebben zowel wifi als UTP aansluitingen. Rondom het gehele pand is een camerabewakingssysteem aangelegd.

De rustige stadstuin van 75m² is gelegen op het zuiden.

Indeling Havenpark 6a

Souterrain
Open ruimte met houtkachel ( ca. 56,5m²) via glazen wand met deur toegang tot het souterrain van Havenpark 6. Met de mogelijkheid tot het aanleggen van een eigen keuken. Via de trapopgang wordt de ruime hal op de begane grond bereikt.

Begane grond
Hal met inbouwkast en apart toilet. De ruimte biedt toegang tot de werkkamer ( ca. 25m²) De werkkamer is voorzien van inbouwkasten en een eigen pantry.

Verdieping 1
Via de opgang wordt de overloop betreden met apart toilet. Ruime slaapkamer (ca. 25m²) met schouw. De badkamer (ca. 25m²) is hoogwaardig en luxe afgewerkt, voorzien van vrijstaand bad en stoomdouche.

Zolder
Een open ruimte ( ca. 45m²), vrij in te delen.

De woningen zijn separaat van elkaar te koop echter, een gezamenlijke koop behoort ook tot de mogelijkheden. Tevens is er een mogelijkheid tot het huren van een dubbele garage ( ca. 60m²) deze is gelegen aan de Hoge Molenstraat 35.

Plattegrond

Souterrain

Begane grond

Verdieping 1

Zolder

Locatie

Deel dit pand

Share