Loading...

Zierikzee, Kraanplein 4

€ 349.000 k.k.

Omschrijving

Op een van de mooiste plekjes in het centrum van Zierikzee bieden wij te koop aan dit volledig gerestaureerde monumentenpand. Het pand is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1650, maar voorzien van alle moderne comfort. De inhoud bedraagt maar liefst ca. 850 m3 en een woonoppervlakte van ca. 220 m2.

Het object is gelegen aan de Zierikzeese binnenhaven (zout water – met eb en vloed). Deze unieke haven, louter omringd door imposante monumentale gebouwen, is nu in gebruik als museumhaven. Het decor, met als pronkstukken de beide havenpoorten (Zuidhavenpoort en Noordhavenpoort), doet recht aan de prachtig gerestaureerde schepen. Zowel vanuit het kantoor, woonkamer en slaapkamer is er het schitterende vrije uitzicht.

Het (rijks)monumentenpand bestaat uit drie verdiepingen en een kelder. De benedenverdieping en de kelder zijn momenteel in gebruik als kantoor en opslag. De bestemming van het geheel is centrumfuncties wat inhoud dat het object voor meerdere doeleinden te gebruiken is o.a. Horeca, B&B, Winkel, Kantoor, etc.. Ook dubbele bewoning van het pand behoort tot de mogelijkheden. Een ideaal pand om werk (praktijkruimte, pedicure, atelier, kantoor etc.) en privé te combineren. Overigens is het ook goed mogelijk de benedenverdieping te integreren in het woongedeelte en vice versa.

Indeling:
Begane grond:
Onder het huidige kantoorgedeelte op de begane grond bevindt zich de ruime kelder (afm. 3,90 x 8 m). Deze ruimte is uitermate geschikt voor gebruik als berging of magazijn. Het kantoorgedeelte beschikt over een eigen keuken en badkamer met douche, toilet en wastafel. Deze ruimte heeft een eigen toegang en is dus ook geschikt om apart te verhuren als bijvoorbeeld: kantoor, B&B, horeca, winkel, etc.

1e verdieping:
Royale woonkamer (ca. 4,15 m x 8,80 m) met prachtig uitzicht over de Museumhaven. Veel lichtinval dankzij de grote raampartijen. De woonkamer is voorzien van nieuwe eiken vloer en ademt een gezellige sfeer uit.
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de keuken. Deze moderne keuken (kleur: donker grijs) is uitgevoerd met gaskookplaat, vaatwasser, koelkast combi magnetron en afzuigkap. De keuken biedt toegang tot een klein balkon.

2e verdieping:
Overloop; badkamer met ligbad, douche, wastafel; slaap- c.q. hobbykamer v.v. vaste kasten; ruime ouderslaapkamer gelegen aan de voorzijde met eveneens grote raampartijen en fraai uitzicht. Middels een vaste trap is de derde verdieping toegankelijk.
Deze verdieping is eveneens voorzien van fraaie houten vloerdelen.

3e verdieping:
Open zolderruimte met mogelijkheid tot het realiseren van extra twee slaapkamers. De zolder is geïsoleerd.

Algemeen:
– De woning wordt verwarmd door middel van een HR combi ketel van het jaar 2011
– De woning is grotendeels voorzien van dubbele beglazing en hardhouten kozijnen
– Aan de oude haven is middels een parkeervergunning voldoende parkeergelegenheid
– De woning is goed onderhouden.
– WONINGRUIL MOGELIJK

Maak vrijblijvend een afspraak om dit bijzondere object te bezichtigen. U zult verrast zijn.

Bekijk op Huislijn

Woonoppervlakte: 220 m²
Perceel: 73 m²
Inhoud: 850 m³

LOCATIE

Deel dit pand

Share