Loading...

Zierikzee, Weststraat 26

€ 599.000 k.k.

Omschrijving

Wilt u wonen in een voormalig stadsboerderij met garage en atelier? Kom dan eens bij deze unieke woning met ruime achtertuin kijken in de binnenstad van Zierikzee. Deze woning heeft u heel veel te bieden, wellicht meer dan de buitenkant doet vermoeden! De woning heeft onder andere maar liefst vijf slaapkamers op de verdieping, ruime garage, atelier en zeer ruime achtertuin. In deze woning komen karakteristieke eigenschappen en eigenschappen van deze tijd mooi samen. Laat u dus verrassen tijdens een bezichtiging!

Indeling
Via de voordeur van de woning stapt u de hal/entree binnen. De ruime hal biedt ruimte voor voldoende garderobe ruimte, verder is de meterkast hier gesitueerd. Ook is hier het in 2018 vernieuwde toilet te vinden met fontein en vloerverwarming. Vanuit de hal zijn verschillende vertrekken te bereiken. We starten met de woonkamer.
In de ruime woonkamer heeft u middels drie flinke ramen uitzicht op de voorzijde van de woning. De Deense houtkachel (te bedienen met afstandsbediening) geeft veel sfeer aan de woonkamer. U ziet hier inbouwspots, een inbouw vitrinekast met verlichting en als u naar de achterzijde van de woning loopt is er een mooie ruimte voor een eetgedeelte waar u uitzicht heeft op de ruime achtertuin. Aan deze zijde is ook een deur naar het terras van de achtertuin. Vanuit dit gedeelte van de woonkamer is de keuken te bereiken. De Italiaanse designkeuken is helemaal van deze tijd en van alle gemakken voorzien. De keuken is voorzien van een vaatwasser, twee spoelbakken, keramische kookplaat, afzuigkap, Quooker, oven en koelkast. In de keuken is er ook ruimte voor een tafel. Vanuit de keuken heeft u een prachtig uitzicht op de achtertuin.
Via de keuken is de bijkeuken te bereiken. De bijkeuken is voorzien van een inbouwkast, hier kunt u gemakkelijk wat voorraad kwijt bijvoorbeeld. Verder is er nog een keukenblok gerealiseerd en zijn er kastjes aanwezig voor de bergruimte. Tot slot vindt u hier de witgoedaansluitingen. Ook via deze ruimte kunt u de achtertuin bereiken.

Als u terugloopt naar de hal kunnen we richting de ruimte die nu ingericht is als atelier. Hier zien we het karakteristieke van de woning terug. In het atelier is er een wasbak aanwezig. Ook is er een grote kast waar de opstelplaats van de Remeha cv ketel uit 2011 zich bevindt. Via een karakteristieke poortdeur is de zeer ruime garage te bereiken. Deze garage kunt u evenals het atelier gebruiken als bijvoorbeeld hobbyruimte. De garage is via de voorkant van de woning te bereiken middels een deur, maar ook zijn er twee grote openslaande deuren. Ook aan de achterzijde naar de achtertuin zijn er openslaande deuren. In de garage is ook elektra aanwezig.

Eerste verdieping
Via de trap komt u aan op de overloop. Bij de trap komt veel daglicht naar binnen door de aanwezige pui met draai-kiepdeur (kunststof) naar het balkon. Vanaf het balkon heeft u een fraai uitzicht op de achtertuin. Op de eerste verdieping zijn er vijf slaapkamers en een badkamer. De eerste slaapkamer is de master-bedroom. Wat opvalt als u deze slaapkamer binnen stapt is de ruimte. Het plafond is hoog wat een ruimtelijk gevoel geeft. De aanwezige inbouwkasten zorgen voor lekker veel bergruimte. Verder is deze slaapkamer voorzien van een wastafel met meubel.
De tweede slaapkamer is evenals de eerste slaapkamer voorzien van een wastafel en is gesitueerd aan de voorzijde van de woning. Ook de derde en vierde slaapkamer liggen aan de voorzijde. De vierde slaapkamer heeft ook een wastafel. De vijfde slaapkamer ligt aan de achterzijde van de woning. Tot slot stapt u de badkamer in. Hier ziet u een ligbad, toilet, inloopdouche en wastafel met badkamermeubel.

Tweede verdieping
De bevloerde, ruime bergzolder is te bereiken via de overloop middels een vlizotrap. De bergzolder loopt over de gehele lengte van het huis en is voorzien van Tl-verlichting en voldoende stopcontacten.

Tuin
Houdt u van een zeer ruime tuin? Dan is de tuin ook zeker voor u een pluspunt! Eerst is er het ruime terras. Het terras is in 2018 gerealiseerd. Dit deel is hoger gelegen dan de achterzijde van de tuin waardoor u een mooi overzicht heeft over de tuin vanaf het terras. Via onder andere een hellingbaan is het lager gelegen tuingedeelte te bereiken. Het lager gelegen gedeelte bestaat uit een groot grasveld. Het grasveld is omringd met bloemrijke borders. Verder is er een kas aanwezig, twee vijvers en het gereedschap voor bijvoorbeeld de tuin kunt u opbergen in een Zeeuws strandhuisje! Kortom: een prachtige, grote tuin en dat in het centrum van Zierikzee!

Algemeen
Als u ruim wilt wonen binnen de stadsgrachten van Zierikzee is dit een unieke kans. Met het atelier en de ruime garage zijn er heel veel mogelijkheden. De woning is verder deels voorzien van kunststof kozijnen, geheel voorzien van dubbel glas en een heerlijke tuin. Het historisch centrum is met de voet gemakkelijk en snel te bereiken en zo heeft u alle voorzieningen binnen handbereik. Plan dus snel een bezichtiging en laat u verrassen tijdens een bezichtiging.

Zierikzee
Met zijn historische centrum staat Zierikzee te boek als monumentale stad. Het is tevens de grootste kern van Schouwen-Duiveland die ongeveer 11.000 inwoners telt. Voor het eiland vervult de stad een centrumfunctie. Dit betekent dat de stad een aantal voorzieningen kent die elders op het eiland niet voorhanden zijn en waarvoor de eilandbewoners dus naar Zierikzee komen. Voorbeelden hiervan zijn het gemeentehuis, het politiebureau, maatschappelijk werk, de polikliniek. Ook voor twee typen onderwijs is de jeugd aangewezen op Zierikzee: het speciaal onderwijs en de middelbare school. Lokale kinderen hebben een ruime keus aan basisscholen. Er zijn er zes: drie christelijke en drie openbare. Dankzij de naschoolse opvang hebben werkende ouders een kopzorg minder. Voor de allerkleinsten kunnen ouders kiezen uit twee peuterspeelzalen en twee kinderdagverblijven. Voorzieningen als zorg, banken, winkels en vrijetijdsbesteding zijn ruimschoots beschikbaar. Sporten als atletiek en hockey, die je elders op het eiland niet aantreft, kunnen in Zierikzee beoefend worden. Ook is er een muziekschool. Voor de watersportliefhebbers is het Grevelingenmeer met zijn jachthavens en de Noordzee of de Oosterschelde met mooie stranden makkelijk te bereiken. U dus naar de prachtige stranden, of heerlijk wandelen door de bossen en duinen van de Kop van Schouwen.

Inhoud: 950m3
Woonoppervlakte: 214m2
Overig inpandig: 32m2
Bouwjaar: 1850

Locatie

Deel dit pand

Share