5 tips

Dwalen door de pittoreske straatjes van Zierikzee

Met maar liefst 500 monumenten in Zierikzee een echte monumentenstad. Je kijkt je ogen uit tijdens een dagje struinen door deze charmante stad op Schouwen-Duiveland. Nog op zoek naar leuke plannen voor de voorjaarsvakantie? Kom een dagje naar Zierikzee! Onze collega’s Adjan & Janneke geven je graag wat tips voor een onvergetelijke dag Zierikzee.

Tip 1. Wandelen langs het water

Zierikzee is een echte havenstad, gelegen aan Nationaal Park de Oosterschelde. De haven is ook een van de plekken in de stad die je zeker niet moet missen. Via de bekende ophaalbrug loop je langs het water zo het oude centrum in.

Tip 2. Een rondje langs de monumentale bezienswaardigheden

Met maar liefst 500 monumenten valt er genoeg te bekijken in de stad. Maar een paar monumenten mag je zeker niet missen. Ga eens kijken bij het Burgerweeshuis en loop door de Zuidhavenpoort, niet te missen als je parkeert op parkeerterrein de Havenpoort. De dikke toren, het stadsgezicht van Zierikzee, moet ook zeker op je lijstje staan. Helaas in de voorjaarsvakantie gesloten, maar vanaf april tot september kun je de toren ook beklimmen!

Tip 3. Janneke’s favoriete koffietentje

Zierikzee bruist van de kleine boetiekjes en eetgelegenheden. Janneke neemt je graag mee naar haar favoriete koffietentje, Roekoekoe. Wat haar betreft de beste koffie in Zierikzee! Naast heerlijke koffie, hebben ze ook een groot assortiment huisgemaakte taartjes om je vingers bij af te likken.

Tip 4. Shoppen

Terwijl je door de pittoreske straatjes dwaalt kom je genoeg leuks tegen. De stad biedt veel kleine boetiekjes, verscholen in de oude monumentale panden. Op zoek naar iets moois voor in huis, ga even langs bij MienDomus aan de Dam of bij Dit dus by Co aan de Melkmarkt. Voor leuke kleding stap je even binnen Liefs uit Zierikzee of Bij Sluis. Op zoek naar iets lekkers? Je kunt Zierikzee niet uit voordat je langs Mondragusto bent geweest, de beste chocolade in de stad!

Tip 5. Lunchen & dineren in de stad

Na al het winkelen toe aan iets lekkers? Voor de lunch strijk je neer bij Roekoekoe, Meneer Nilsson of bijvoorbeeld brasserie de Zeeuwse Hemel. Uitgebreid dineren doe je bij De Kaoie of Grandcafe de Werf. Maar ook bij de gekroonde Suikerbiet kun je lekker eten of gewoon even borrelen.