Contact
Contact

Bijdevaate Makelaardij

Grachtweg 23

4301 KJ Zierikzee

0111-453400

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur Zaterdag en avonden op afspraak

Grachtweg 23, Zierikzee

info@bijdevaatemakelaardij.nl

+31657692112

Whatsapp

+31657692112

De kosten voor de verkoop van een huis of pand

De verkoop van een huis levert uiteraard geld op. Maar er zijn ook een aantal kosten voor de verkoop van een huis of pand. Denk aan makelaarskosten bij het verkopen van uw huis, wat ook wel courtage wordt genoemd. Ook het leveren van een energielabel is sinds 2021 verplicht. Bent u van plan uw woning nog op te knappen voordat u het in de verkoop zet? In dat geval kunnen er ook nog eventuele kosten bij komen voor het verkoopklaar maken van uw woning.

Kosten huis verkopen: makelaarskosten

Er komt veel kijken bij het kopen of verkopen van een huis. Een makelaar begeleidt u door het gehele proces, geeft advies waar nodig en neemt de meeste werkzaamheden voor u uit handen. Hiervoor brengt de makelaar courtage (makelaarskosten) in rekening.

Schakelt u een makelaar van Bijdevaate in? Dan doen wij na de kennismaking een waardebepaling van uw huis. Vervolgens stellen wij de vraagprijs en het verkoopplan op, waarna we een op maat gemaakt marketingplan maken. We begeleiden bezichtigingen en onderhandelen professioneel over de vraagprijs. Wanneer de verkoop een feit is, stellen wij de koopovereenkomst op; we nemen alles voor u uit handen, van A tot Z.

Kosten huis verkopen: energielabel

Ook bent u tegenwoordig verplicht om een energielabel van uw huis te hebben. Het energielabel wordt bepaald door een EPA-adviseur, die hiervoor bij u aan huis komt. De makelaar kan de verkoper doorverwijzen naar een EPA-adviseur, maar de verkoper blijft hier uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor.

Verkoopklaar maken van uw huis

Hoewel het verkoopklaar maken van uw huis in principe niet onder de kostenposten voor het verkopen van uw huis valt, kunt u ervoor kiezen om uw woning op te knappen alvorens het in de verkoop wordt gezet. Schakelt u een bedrijf in om de mankementen te verhelpen? Dan kan het verkoopklaar maken van uw huis uiteraard wel extra kosten met zich meebrengen.

Vrijblijvende kennismaking met Bijdevaate Makelaardij

Graag uw huis verkopen met behulp van Bijdevaate Makelaardij? Via onze website kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 0111-453400. Wij vertellen u dan meer over de kosten voor de verkoop van uw huis. Mocht u graag eerst meer willen weten over ons, maak dan kennis met ons team. Benieuwd naar de ervaringen van andere verkopers? Wij hebben reviews verzameld op onze pagina met beoordelingen.